Z mreženjem do novih poslovnih priložnosti

Mreženje je za uspeh v poslovnem svetu ključnega pomena, saj vam lahko prinese številne priložnosti, od nove službe do spoznavanja vlagateljev in pridobivanja dragocenih informacij. Da boste samozavestno stopili pred ljudi, naredili odličen prvi vtis in ohranili nova poznanstva, smo za vas pripravili glavne smernice, ki vam bodo pomagale pri uspešnem spoznavanju in navezovanju poslovnih stikov.

Poiščite prave priložnosti za spoznavanje novih ljudi

Poslovna srečanja, interesna združenja, joga, tečaj spletnega oglaševanja ali pa poslovna konferenca so le nekatere izmed priložnosti za spoznavanje novih ljudi. Včlanite se v interesno združenje, podjetniški center, društvo poslovnih žensk ali pa postanite član združenja na vašem poslovnem področju. Možnosti je veliko.

Bodite urejeni

Ne le, da boste z urejeno podobo naredili pozitiven vtis na sogovornike, tudi sami se boste počutili bolj samozavestno in motivirano. In v tem je ključ. S svojo energijo, odprtostjo in željo po povezovanju boste k sebi pritegnili tudi druge, ki si željo novih poslovnih kontaktov.

Pripravite si vizitko in kratko predstavitev

Vizitke imejte vedno pri sebi, ne samo kadar nameravate obiskati družabni dogodek. Nikoli ne veste, kdaj in kje lahko spoznate zanimivo osebo, ki bo prava za vaš posel. Načrtujte tudi kratko predstavitev sebe in svoje poslovne dejavnosti, ki jo lahko poveste sogovorniku v minuti ali dveh.

Pokažite sogovorniku, da vam je pomemben

Sogovorniku namenite vso svojo pozornost, ohranjajte očesni stik in pokažite interes za njegove besede. Vaš odnos naj bo prijateljski, pozitiven in optimističen. Poslušajte in sprašujte sogovornika, medtem ko drugim stvarem in ljudem v prostoru ne posvečajte pozornosti. Pokažite mu, da vam je pomemben in na koncu pogovora ponovite njegovo ime.

Dogovorite se za naslednje srečanje in sodelovanje

Osebo, s katero se želite povezati, povabite k sodelovanju ali pa ji povejte, da jo boste kontaktirali za kavo ali sestanek. Po spoznavnem srečanju obdržite kontakt z njo po elektronski pošti, na družbenih omrežjih ali po telefonu ter ohranjajte in razvijajte novo poznanstvo.

Povezujte druge med seboj

Mreženje je dvostranski proces, v katerem dajemo in sprejemamo. Osebo, ki ste jo ravnokar spoznali, vprašajte, s čim ji lahko pomagate ali s kom jo lahko povežete. Nikoli ne veste, kdaj bo nekdo naredil enako za vas. Bodite človek akcije in po končanem dogodku sogovorniku pošljite članek, naslov knjige, audio posnetek in podobno, kar bi mu lahko koristilo pri poslovnem izzivu, s katerim se srečuje.

Računovodstvo svetovanje finservis

FIN SERVISU so se pridružili štirje novi sodelavci

Podjetju FIN SERVIS so se v zadnjih nekaj mesecih pridružili štirje novi sodelavci. V svojih timih skrbijo, da knjigovodstvo poteka nemoteno, poleg tega pa so tudi izjemno zanimivi sogovorniki. Zanima ji vse od raziskovanja filozofije do poslikave supergic. Preverite, kdo so naši novi zanimivi sodelavci!

Preberi
FIN SERVIS NAJ SODELAVEC ROK ŠEŠKO

Vsak lahko vnaša podatke v računalnik

V FIN SERVISU vsako leto izberejo naj sodelavca in tokrat je naziv pripadel njihovemu finančno-računovodskemu referentu Roku Šešku. Z njim smo se pogovarjali o prihodnosti računovodstva, priložnostih in motivaciji. Vabljeni k zanimivemu branju!

Preberi
FIN SERVIS

Podrobno beleženje delovnega časa

V veljavo je stopil Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti. Zakon prinaša novosti in odpira številna vprašanja, zato smo v nadaljevanju pripravili kratek članek, v katerem predstavljamo spremembe in predloge za njegovo implementacijo v prakso.

Preberi

Naročite se na fine novice

Sledite trendom, novostim, priložnostim, finim brezplačnim dogodkom in našemu delu.
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.