Posnetek webinarja: Odgovori na vaša vprašanja o mega zakonu

Vlada Republike Slovenije je v zakonodajni postopek vložila predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) oziroma t. i. “protikorona mega zakon” za državljane in gospodarstvo.

Z namenom obveščanja smo se v obdobju čakanja na sprejetje novega zakona povezali s poslovnim združenjem CEED in kot poslovni svetovalci gostovali na webinarju o predlaganih vladnih ukrepih.

Na spletnem srečanju smo se pogovarjali o izbranih ukrepih vlade, kot so:

  • temeljni mesečni dohodek za samozaposlene, ki zaradi epidemije ne morejo opravljati dejavnosti oziroma jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu;
  • kakšne so obveznosti in pravice podjetnikov pri povračilu denarnega nadomestila za delavce na čakanju na delo in za primer višje sile;
  • kaj narekuje zakon o oprostitvi plačila prispevkov OPIZ in kriznega dodatka?
  • odgovorili smo tudi na vprašanja glede izpolnjevanja pogodbenih obveznosti v času višje sile, kot so plačevanje najemnine in računov;
  • in še več.
Računovodstvo svetovanje finservis

FIN SERVISU so se pridružili štirje novi sodelavci

Podjetju FIN SERVIS so se v zadnjih nekaj mesecih pridružili štirje novi sodelavci. V svojih timih skrbijo, da knjigovodstvo poteka nemoteno, poleg tega pa so tudi izjemno zanimivi sogovorniki. Zanima ji vse od raziskovanja filozofije do poslikave supergic. Preverite, kdo so naši novi zanimivi sodelavci!

Preberi
FIN SERVIS NAJ SODELAVEC ROK ŠEŠKO

Vsak lahko vnaša podatke v računalnik

V FIN SERVISU vsako leto izberejo naj sodelavca in tokrat je naziv pripadel njihovemu finančno-računovodskemu referentu Roku Šešku. Z njim smo se pogovarjali o prihodnosti računovodstva, priložnostih in motivaciji. Vabljeni k zanimivemu branju!

Preberi
FIN SERVIS

Podrobno beleženje delovnega časa

V veljavo je stopil Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti. Zakon prinaša novosti in odpira številna vprašanja, zato smo v nadaljevanju pripravili kratek članek, v katerem predstavljamo spremembe in predloge za njegovo implementacijo v prakso.

Preberi

Naročite se na fine novice

Sledite trendom, novostim, priložnostim, finim brezplačnim dogodkom in našemu delu.
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.