Odlične knjige za poletno branje: 4 knjige, ki jih priporočajo naši sodelavci

Pred nami je poletje, torej obdobje daljših in dopustniških dni. To obdobje je tudi odlična priložnost, da se sprostimo in hkrati napredujemo ter razmislimo, katerim knjigam bomo namenili svoj čas. Da bo odločitev lažja, so naši sodelavci pripravili seznam knjig, ki bo razveselil tako vašo poslovno kot leposlovno plat.

Avtorja: Robert Kiyosaki in Sharon L. Lechter

Predlaga Tone Dolenšek, ki pravi: »Knjiga na zanimiv in enostaven način razloži osnove financ oz. kako ljudje finančno dojemajo vse stvari okrog sebe. Če poenostavim, revni očka ves čas svoj zaslužen denar vlaga v obveznosti, medtem ko bogati očka vlaga denar v »assets«. In tukaj se pokaže podjetniška logika, ali boš zaslužen denar porabil za obveznost in ne bo od njega nič, ali pa ga boš vložil, investiral in zaslužil več. Menim, da bi se vsak izmed nas moral pred nakupom vprašati, kaj je to, kar kupujem, in kako mi bo to dolgoročno koristilo ter tako prevzeti nadzor nad svojo finančno prihodnostjo.«

Avtor: Arto Paasillina

Predlaga Ana Galuf, ki je bila nad knjigo navdušena. Ob tem je dodala: »Arto Paasillina je finski avtor, ki v svojih družbenokritičnih, satiričnih romanih s humorjem predstavlja junake, ki si upajo živeti svobodomiselno in s tem presegajo okvirje »normalnosti«. Tuleči mlinar je smešni, hudomušni, včasih turobni ali divji junak po imenu Huttunen, ki se preseli v majhno mesto na severu Finske, kjer si kupi star mlin ob reki. Mlin obnovi, poleg mlina si uredi še skodlarno, sledi še simpatični ljubezenski pripetljaj z brhko kmetijsko svetovalko Sanelmo, vaščani pa ga izobčijo, ker ga imajo za norca. Nad mlinarja se spravijo, ker se ponoči sprošča s tuljenjem in oponašanjem živali in vaščanov.

Všeč mi je Huttunen, ker je velik, močan, delaven in ravno prav upaljen, da mu vaščani ne pridejo do živega. Ob branju se mi je vedno znova porajalo vprašanje »Kdo je tukaj nor?«, tuleči mlinar Huttunen ali vsi ostali. To vprašanje pa z lahkoto preslikam v današnji čas. V teh norih časih, kot jim v zadnjem letu pogosto rečemo, je branje o norcu, ki je vseeno junak, lahkotno – nekaj kar paše na dopustu. Jezik je preprost neposreden, zaznamuje pa ga odkrit in včasih črn humor.«

Avtor: Rob Fitzpatrick

Knjigo predlaga Rok Šeško, saj kot pravi vsak podjetnik začne svojo pot z idejo, vendar vse ideje niso zmeraj uspešne. Preden se podamo in investiramo svoj denar in čas v poslovno idejo, moramo najprej komunicirati s kupci in ugotoviti, ali je na trgu želja in zanimanje za našo rešitev. Knjiga nam predstavi, na kakšen način naj to izvedemo, da bomo dobili, kar se da realno sliko. Je dober vodič, ki nam lahko prihrani čas, denar in živce.

Avtor: Marie Forleo

Predlaga Tanja Kogovšek, ki pravi: »Gre za knjigo, ki nam želi predstaviti, da nobena zadeva ni tako zakomplicirana, da je ne bi mogli rešiti. V knjigi nam avtorica zaupa, kako naj kreativno razmišljamo in sprejemamo ovire ter izzive, ki nam prekrižajo pot.«

Računovodstvo svetovanje finservis

FIN SERVISU so se pridružili štirje novi sodelavci

Podjetju FIN SERVIS so se v zadnjih nekaj mesecih pridružili štirje novi sodelavci. V svojih timih skrbijo, da knjigovodstvo poteka nemoteno, poleg tega pa so tudi izjemno zanimivi sogovorniki. Zanima ji vse od raziskovanja filozofije do poslikave supergic. Preverite, kdo so naši novi zanimivi sodelavci!

Preberi
FIN SERVIS NAJ SODELAVEC ROK ŠEŠKO

Vsak lahko vnaša podatke v računalnik

V FIN SERVISU vsako leto izberejo naj sodelavca in tokrat je naziv pripadel njihovemu finančno-računovodskemu referentu Roku Šešku. Z njim smo se pogovarjali o prihodnosti računovodstva, priložnostih in motivaciji. Vabljeni k zanimivemu branju!

Preberi
FIN SERVIS

Podrobno beleženje delovnega časa

V veljavo je stopil Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti. Zakon prinaša novosti in odpira številna vprašanja, zato smo v nadaljevanju pripravili kratek članek, v katerem predstavljamo spremembe in predloge za njegovo implementacijo v prakso.

Preberi

Naročite se na fine novice

Sledite trendom, novostim, priložnostim, finim brezplačnim dogodkom in našemu delu.
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.